Agility trening.

Hva er agility?
Agility er kort og godt hinderløp med hund.
Dette er aktiviteten for alle som liker fart og spenning!

Hunden hopper over, kryper under, gjennom eller balanserer over en rekke forskjellige hindre. Det ligner mye på en god tur i skogen med kupert terreng, hvor hunden klatrer opp skrenter, balanserer på trestokker og hopper over kvister. Dette synes den er gøy!

Ordet Agility stammer fra det engelske ordet agile som betyr: rask, smidig og lett bevegelig. Spaniels er både raske, smidige og lett bevegelige og i tillegg er de relativt hurtige, lettdresserte og samarbeidsvillige. Det er i dag en positiv stigning i antallet spaniels som går agility i Norge og vi har flere champions og spanielraser som konkurrerer i de høyeste klassene.

Agility er en gledens hundesport, som fører har du lov til å være klovn, og bruke så mange dobbeltkommandoer du bare vil både på konkurranser og på trening. Agility er utmerket for å øke kontakt og samhørighet mellom hund og fører. Agility er Gøy!

Agility er også en utfordrende hundesport. Denne fartsfylte sporten krever disiplin, utholdenhet, smidighet og konsentrasjon. Hunden utvikler bedre kroppsbeherskelse og bedre balanse. Dette bidrar til å styrke selvtilliten, og ikke minst bygger agility opp om den naturlige kontakten det bør være mellom hund og fører. Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et positivt og riktig hundehold.

I korte trekk kan man sammenligne agilitybanen med en hinderløype. En agilitybane består av forskjellige hindre som hunden skal forsere sammen med fører. Agility hindrene består av hoppehindre, møne, stige, vippe, hjul, bord, tunnel-rør, tunnel-pølse, lengdehopp og slalåm. Alle hindrene skal være utformet i.h.t NKK's bestemmelser. Hindrene kan settes opp i uttallige kombinasjoner, som blir satt i forskjellig rekkefølge og varierende vanskelighetsgrad.

Agility med DIN spaniel
Agility er en sport som egner seg for de fleste hunderaser, men den konkrete hund må like det. Det er derfor veldig viktig at man i Agility som i annen hundesport legger opp treningen etter hver enkelt hund slik at hunden synes det er gøy.
Vi som har en spaniel må også være veldig flinke til å huske på at det er en spaniel vi har når vi trener, og legge treningen opp etter det. Korte morsomme økter, med mye belønning som kommer med stor variasjon. Vi må gi raske kommandoer hele tiden så den ikke finner på noe selv, men hele tiden får beskjed om hva den skal gjøre. Vi har hunder som med stor fordel kan lære å leke med gjenstander. Godbit er fin som belønning, og kan med fordel benyttes til en matglad spaniel, men for å få for eksempel en bedre framsending er leken kjempefin å ha. Det er også viktig å ikke framelske søkslysten på agility banen, det er en øvelse som må gjøres i helt andre omgivelser da de fleste spaniels har en nedarvet og innbygget søkslyst som lett kan ta overhånd.
Tenker du gjennom treningen, er konsekvent og har det gøy med hunden - ja da kan en spaniel med sine lange "drivende" steg hevde seg like godt i konkurranse som en Border Collie som spinner av gårde i turbofart. Det er kjempegøy å se en glad spaniel med logrende hale på agilitybanen.

Konkurranser
Når man har trent en stund kan det være både gøy og nyttig å teste ut ferdighetene i en konkurranse for å se hva man behersker og hva man må trene mer på. I en konkurranse tegner dommeren en bane i hver klasse, og han oppgir en standard maksimal tid som avhenger av hvor lang banen er. Dommeren har et regelverk han må følge både når det gjelder hindre som skal være med og tidene han setter.
Sporten er blitt svært populær, og dette medfører et stort antall deltagere på stevnene.

Stevner arrangeres av NKK og samarbeidende klubber og hundene deles inn i 3 størrelses klasser:
Klasse Liten: for hunder under 35 cm skulderhøyde.
Klasse Mellom: for hunder f.o.m.35 og mindre enn 43 cm skulderhøyde
Klasse Stor: for hunder f.o.m. 43 cm skulderhøyde

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.06 | 23:22

Hei! Når venter du/dere neste valpekull? Jeg er veldig interessert i å sette meg på venteliste.

...
28.09 | 09:23

Hei Linda .ja det kan du
Ønsker at du ringer for en prat også tar vi det derfra 😊

...
28.09 | 09:20

Hei sara. Vi para tispa for 3 uker siden og venter spent på om hu har tatt seg.jeg ønsker at dere tar kontakt på tlf vedrørende venteliste.😊

...
28.09 | 09:11

Hei,

Er det mulig å sette seg på venteliste på Cocker Spaniel hos dere? Har kommentert her tidligere, og lurer på om tispa har blitt drektig?

Mvh. Sarah

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE